Web Fidomy.org curi guna maklumat OKU kutip derma

Pada sekitar awal bulan Mei saya menemui gambar dan maklumat peribadi saya di laman web http://www.fidomy.org yang telah mengumpul derma dari orang awam. Saya dikenali sebagai penderma di laman we tersebut menggunakan nama saya dengan Yully. Saya tidak menderma tapi ditipu. Mereka mengunakan gambar saya tanpa pengetahuan dan keizinan saya. Saya tidak mempunyai sebarang hubungan … Read more

Scammer sembuhkan Covid19 secara jarak jauh

Macam mana la orang bole terfikir nak buat scam macam ni. Dia minta nama melalui whatsapp saja terus boleh scan secara jarak jauh, tengok ada virus atau tidak. Kalau dia detect ada, dia boleh terus ubati, bunuh virus secara jarak jauh jugak. Hebat sunggoh. Tak tercapai dek akal. Rawatan Azul Shara Bangkok, International Distance Healing … Read more

Scam duit supplement Ferris Hafizi

Saya merupakan warga OKU (Orang Kurang Upaya) berumur 34 tahun dan mempunyai autisme dan ketidakupayaan pembelajaran dan telah tertipu dengan scammer bernama Ferris Hafizi Li bin Ramli yang berpura menjadi kawan untuk mencuri duit saya. Pada tahun 2018 saya hendak membeli supplements untuk kesihatan saya melalui Ferris Hafizi Li bin Ramli telah berjanji untuk mendapatkan … Read more