Web Fidomy.org curi guna maklumat OKU kutip derma

Pada sekitar awal bulan Mei saya menemui gambar dan maklumat peribadi saya di laman web http://www.fidomy.org yang telah mengumpul derma dari orang awam. Saya dikenali sebagai penderma di laman we tersebut menggunakan nama saya dengan Yully. Saya tidak menderma tapi ditipu. Mereka mengunakan gambar saya tanpa pengetahuan dan keizinan saya. Saya tidak mempunyai sebarang hubungan … Read more

Scammer tiba-tiba PM minta pinjam duit, maki bila ditanya

Yang ni tak malu punya scammer. Tiba- tiba mesej nak pinjam duit, buat cerita nak bayar along, siap bagi 3 nombor akaun. Bila ditanya untuk kepastian, dia maki-maki kita pulak. Cis betul haha 0177178575 808 Streetwear Enterprise Maybank 514589490543 Cimb 8010304321 RHB 21213400084714   Ada yang kata atas ni akaun untuk join judi online. Kiranya … Read more

Scammer guna anak yatim dan agama minta derma

Assalamualaikum & selamat pagi. Salam Rabu, 7 Oktober 2020. Di sini saya ingin menyatakan bahawa ketiga-tiga akaun FB di bawah merupakan scammer yang amat berleluasa ketika ini. Untuk pengetahuan sahabat semua, cuma seorang sahaja yg mengendalikan ketiga2 akaun FB tersebut iaitu Seniman Di Pusara… Ustazah Shima & Ustaz Azizan tidak wujud.. tetapi teraju utama iaitu … Read more

Scammer menyamar whatsapp 01112973273

no scammer 01112973273 dh rmai kne tipu dgn scammer ni die selalu menyamar jdi org yang kita knl mintak pinjam duit hati2 ya smua antara akaun bank yang dia minta tolong bayar MAYBANK 156012568900 MUHAMMAD SYAKIR AMIRUL PUTRA BIN SHAIRAN MAYBANK 507152631604 STANLEY YEAP JIN CHERNG RHB 20202300079262 HONCH STAR ENTERPRISE   FB post link … Read more

Scam simpati minta derma macam-macam cerita

Scammer jenis minta derma simpati ni aktif di group Telegram. Yang obvious sangat tu, entah dari mana jumpa group, masuk je terus minta derma buat cerita macam-macam. Kadang-kadang di whatsapp dan facebook post pun ada. “Kepada sesiapa yang tak follow, malam tadi ada attempt untuk scamming RM 26 dengan menggunakan teknik social engineering. Alasan adalah … Read more