Scammer tolong buat statement bank untuk loan, minta kad bank buat scam orang lain

Korang tolong hati2, dgn org ni, menipu orang yg nak buat loan keta tapi bank statement xkuat. katanya boleh tolong buatkan statement dan minta kita hantarkan kad untuk dia buat statement. dah hantar kad dia gunakan buat menipu duit org lain guna akaun bank kita… gambar profile whatsapp dgn gambar ic dia mgkin tipu. tp … Read more

Scam hati-hati dengan pelbagai tawaran pinjaman wang

Salam semua.. saya nk bagitahu tolong hati2 dgn skim pinjaman sme loan.. company yg menipu.. sebenarnya company ni tak wujud,saya baru je terkena ngn lahanat ni.. saya yg nk pinjam duit,duit kita pulak yg lahanat ni mtk dulu utk deposit transaksi.. hampir rm1500 duit saya melayang.. jaga2 dgn profile pic dp nie.. dyeorg guna byk … Read more

Scammer ejen JPJ lesen terbang

Tolong viral orang ini dia menipu orang dengan mengaku sebagai ejen jpj lesen memandu tanpa test sebelum ramai lagi yang terkena mintak jasa baik sahabat¬≤ viral ic dia dan no akaun bank dia. Maybank 562384531437 – LJY services Nombor telefon 01169824797 , 0182575766 Dan mengunakan rakan untuk percayakan orang 01162317145 01172208172 scammer jgk (link) Kalau … Read more

Scammer menyamar whatsapp 0146167886

Siapa ada kawan kerja telco minta tolong korek info scammer nombor ni. Menyamar minta pinjam duit. Banyak curi nombor telefon orang surau / masjid, konon-konon bayar untuk ustaz ustazah. Scammer 0146167886 Dia guna akaun bank banyak orang lain punya. Akaun bank (mungkin mangsa tumpang akaun bank, scammer buat bayaran beli barang pada owner akaun) Maybank … Read more

Scammer cuba curi akaun instagram guna phishing

TREN PHISHING TERKINI (AMBIL ALIH AKAUN MEDIA SOSIAL – INSTAGRAM) 1. Pengguna Instagram akan menerima DM daripada Fake Account Instagram yang menyamar sebagai Official Instagram/ Facebook. NASIHAT POLIS. 1. Jangan respon kepada link yang diberi. Ianya akan meminta anda memasukkan butiran maklumat login akaun Instagram anda iaitu Username dan Password. Kemudian, akan meminta anda memasukkan … Read more