Scammer carousell iPhone X murah, IC edit

Hati2 semua anak saya telah ditipu oleh seorg wanita yg menjual telefon i phone yg menggunakan ic tersebut dan gambar profile tersebut …. bila kita telah bank in duit terus diblok kita …ank saya telah ditipu sebanyak rm 1300 ….report polis telah dibuat ….saya terpksa viral kerana tkt org lain juga ditipu … BSN 1211229000001267 … Read more

Scammer tolong buat statement bank untuk loan, minta kad bank buat scam orang lain

Korang tolong hati2, dgn org ni, menipu orang yg nak buat loan keta tapi bank statement xkuat. katanya boleh tolong buatkan statement dan minta kita hantarkan kad untuk dia buat statement. dah hantar kad dia gunakan buat menipu duit org lain guna akaun bank kita… gambar profile whatsapp dgn gambar ic dia mgkin tipu. tp … Read more

Polis kesan 9 pemilik akaun babitkan penipuan tak wujud

SEREMBAN – Polis kini mengesan sembilan pemilik akaun yang dipercayai terbabit dalam penipuan pinjaman tidak wujud (PTW) bernilai sebanyak RM 342,869. Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Komersial Negeri Sembilan, Superintenden Aibee Abd Ghani berkata, dalam kejadian terbaharu semalam, seorang pesara kerajaan berusia 62 tahun telah membuat laporan polis di Seremban berkaitan penipuan berkenaan. Menurutnya, mangsa telah … Read more

Scam hati-hati dengan pelbagai tawaran pinjaman wang

Salam semua.. saya nk bagitahu tolong hati2 dgn skim pinjaman sme loan.. company yg menipu.. sebenarnya company ni tak wujud,saya baru je terkena ngn lahanat ni.. saya yg nk pinjam duit,duit kita pulak yg lahanat ni mtk dulu utk deposit transaksi.. hampir rm1500 duit saya melayang.. jaga2 dgn profile pic dp nie.. dyeorg guna byk … Read more